duminică, martie 3

TOP 15 - The Cutest baby animals


1. Baby Owl

Stiati ca...imitologia greacă, bufnița este simbolul Atenei, zeița înțelepciunii.Ouăle de bufniță, dimpotrivă, asigurau o viață lungă și o tinerețe durabilă, conform legendelor antichității. 
Ca orice pasăre răpitoare de noapte, în multe superstiții ale diferitelor popoare, bufnița anunța moartea într-o casă dacă se arăta deseori prin prejma ei.




2. Baby Chameleon 

Stiati ca...Aproape jumătate din speciile de cameleoni de pe pământ trăiesc în insula Madagascar (Africa). Această comunitate de cameleoni este cea mai mare din lume, fiind unică și prin faptul că numără 59 de specii diferite, care nu se găsesc decât în Madagascar.
Are proprietatea de a-și schimba culoarea pielii potrivit mediului înconjurător. În prezent sunt cunoscute 160 de specii, cameleonii facând parte din rândul speciilor de animale periclitate.
Singuratic, cameleonul trăiește în copaci, dar este capabil să alerge rapid în cazul în care este amenințat. 
Adaptat la viața arboricolă și la vânătoarea de insecte, cameleonul are corpul puternic comprimat lateral, iar degetele picioarelor sunt orientate in două laturi opuse, formând un clește cu care se prinde de ramuri.




3. Piglet
Stiati ca....porcii nu se pot uita la cer, sau ca acestia au unul dintre cele mai fine mirosuri!?!



4. Baby Giraffe

Stiati ca...Girafa doarme în picioare...numai uneori se apleaca pentru a apuca hrana sau pentru a bea apa?!?!?
Girafa atunci cand trebuie sa nasca, cade de la 2 m inaltime fara sa se raneasca?!?!?
Varsta girafelor este poate fi aflata datorita petelor, prin analizarea culorilor acestora?!?!


5. Baby Lamp
Stiati ca...sunt foarte bune cataratoare, sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a urca in copaci.
Laptele de capra vindeca unele boli. Caprele produc 2% din cantitatea mondiala de lapte.


6. Baby Hedgehog

Stiati ca...Tepii ariciului sunt, de fapt, fire de par modificate, avand lungime de aproximativ 3 cm si un diamentru de 2 mm, ascutite la varf!
In timpul hibernarii, temperatura corpului unui arici scade de la 35*C  la 10*C , ritmul cardiac scade de la 250 batai/min la 20 batai/min, iar intre cele doua rate respiratorii pot trece chiar mai multe minute!
Un arici adult poate avea intre 5000 si 10000 de tepi!
Ariciul poate detecta frecvente de pana la 45 KHz (omul poate detecta doar pana la 20KHz), Acest lucru ii permite unui arici sa auda chiar si o omida, in timp ce rontaie o frunza!
Ariciul este aproape imun la otravuri, dovedind o rezistenta iesita din comun, chiar si pentru lumea animala. Proba este cianura . Pisica moare dupa ce a ingurgitat 1 g de cianura, ariciul rezista insa si la 5 grame. 
Explicatia este ca vietatea tepoasa poate consuma si viperele renumite pentru secretia otravitoare. 



7. Baby Turtle
Stiati ca...Imitologia greacă, broasca țestoasă este atribuită zeului Hermes, cel care s-a folosit primul de carapacea ei pentru a alcătui un instrument muzical numit țiteră.
In China, acest animal simboliza nordul și iarna. În mitologia indiană, lumea este alcătuită dintr-o piramidă, având la bază o țestoasă care susține pe carapacea ei un elefant, ce ține cu trompa lui lumea. 
In civilizația Maya, zeul lunii, deține o platoșă făcută din carapacea unei broaște țestoase. Longevitatea acestui animal este asociată la foarte multe popoare cu ideea de nemurire. 
In mitologia tibetană, dar și în concepția unor populații din Bengal, broasca țestoasă a fost aleasă de zeul creator pentru a aduce pământ de pe fundul Oceanului Primordial. Astfel, țestoasa are un rol important în geneza lumii.



8. Baby Penguin

Stiati ca....Pinguinii se imperecheaza pe viata, nu-si schimba niciodata partenerul!
Pinguinii nu traiesc la Polul Nord, pinguinii traiesc doar in emisfera sudica, deci nu veti vedea nicoadata un pinguin si un urs polar traind in aceeasi zona!
In lume traiesc peste 100 de mil de pinguini.
Femelele pinguin au penele mai pufoase.



9. Baby Foxes
Stiati ca...Ochii puilor de vulpe sunt intotdeauna inchisi la nastere, incepand sa se deschida din a 12`a zi si fiind complet deschisi in jurul varstei de 17 zile. Initial, culoarea ochilor este albastru - gri, urmand apoi sa se inchida pana la maro -brun, pana la varsta de 40 de zile. 
In timp, culoare se poate modifica spre o nuanta de albastru sau verzui , in functie de rasa.


10. Baby Lion

Stiati ca...Femela se ocupa cu vanatoare in peste 90% din cazuri, in timp ce masculii apara si mentin frontierele teritoriului!
Cand ajung la maturitate, masculuii sunt dati afara din grup!
Varsta medie este 30 de ani!


11. Baby Horse
Stiati ca...In multe mitologii, calul era animalul calarit de zeul-soare,insa mai tarziu apar care trase de patru cai sau de doi, ca in cazul zeului grec Helios.
In mitologia nordicaOdin se deplasa calarind un armasar cu opt picioare, numit Sleipnir
Sacrificarea cailor era rezervata zeilor și asociata ritualurilor funerare , asigurand puterea pe care o detinea noul rege, putere simbolizata prin soarele care rasare.



12. Baby Monkey
Stiati ca...Cimpanzeii sunt singurele maimute care beau apa folosindu-se de un "pahar" : o frunza rasucita in acest scop. Tot cimpanzeii invata imediat sa foloseasca o cana sau un pahar "adevarat". 
De asemenea, cimpanzeii se spala pe dinti, asemenea oamenilor.Cu toate ca au o talie inferioara oamenilor, dintii cimpanzeilor sunt mult mai mari si mai solizi.Masculul maimutei urlatoare din Amazonia este cea mai zgomotoasa creatura de pe Terra. 
Urletul scos de acesta se aude pe o distanta de 16 kilometri.Cea mai mica maimuta este marmosetul pigmeu (Cebuella pygmaea) care atinge dimensiuni maxime de 14 cm - inaltime si 75 grame - greutate.Maimuta care a trait cel mai mult, din datele pe care le detinem, este un orangutan (Pongo pygmaeus), pe numele sau Guass, care a murit la data de 8 februarie 1977 intr-o gradina zoological din orasul american Philadelphia. 
Guass avea 59 de ani si era in evidentele gradinii zoologica de la varsta de 13 ani.Cu exceptia primatelor, maimutele nu racesc.
Maimutele urlatoare sunt cele mai lenese maimute. Isi petrec 80% din viata dormind.


13. Baby Leopard

Stiati ca....Leopardul locueste in Africa si Asia, labele sale puternice si muschii gatului ii permit sa care o antilopa mascul in plina maturitate sau chiar o girafa tanara, de multe ori de trei ori mai grea decat greutatea propriului corp, pana in varfurile copacilor.




14. Baby Cat 

Stiati ca...Pisicile au mai multe oase decat oamenii. O pisicia are 230 de oase in timp ce un om are 206 oase. 

Cand pisica se alinta frecandu-se de corpul tau ea te marcheaza cu mirosul ei, luandu-te astfel in stapanire. 

Auzul pisicii este mai sensibil decat auzul omului sau al catelului. 

Coada pisicii o ajuta sa-si mentina echilibrul. 

Egiptenii antici au fost primii care au descoperit potentialul de vanator al pisicii si au folosit pisicile pentru a-si apara de soareci rezervele de grande de care depindea viata lor. 

Labile din fata ale pisicii au 5 degete, in timp ce cele din spate au 4 degete. 
Pisicile au ochii cei mai mari dintre toate mamiferele. 
O pisica ce toarce nu este neaparat fericita. Pisicile torc foarte tare daca sunt stresate sau au dureri. 
Media de viata a unei pisici care traieste in exterior este de 3-5 ani, in timp ce a unei pisici crescute in interior ajunge pana la mai bine de 16 ani. 
O pisicia doarme in medie 16 ore pe zi. 
O pisica domestica poate alearga cu viteza de 30m//h. 
In ultimii 15 ani durata de viata medie a pisicilor aproape ca s-a dublat. 
Toate pisicile au nevoie de taurina in dieta alimentara pentru a evita orbirea. De asemenea pisicile au nevoie de o dieta bogata in grasimi, pentru ca corpul lor este incapabil sa le produca singur. 
Pisicile cu ochii albastri sunt predispuse la surzire. 
In case cu ma multe pisici, pisicile de sex opus se inteleg mai bine. 

Pisica vede de 6 ori mai bine in intuneric decat omul.





15.  Baby Dog

Stiati ca...Auzul cainilor este foarte fin, ei pot auzi sunete cu o frecventa de pana la 45,000 de Hz, de doua ori mai mult decat un om este capabil.
Nasul unui caine conţine aproximativ 220 de milioane de receptori olfactivi. De 40 de ori mai multi decat are un om. Similar cu amprentele de la degetele omului, mereu distincte, exact la fel sunt si amprentele nasului unui caine.
Cainii devin rapid geloşi, simţind aversiune fata un alt caine daca acesta este recompensat sau tratat mai bine de catre stapanul lor. Totusi, daca patrupedul nu ia contact cu omul in primele trei luni de viata, nu va fi un animal de companie prea bun.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu